Kruche Ciasteczka Orzechowe

Składniki:

  • 1 szklanka mąki (ja pomieszałam ryżową z kukurydzianą, ale możecie dodać owsianą czy pszenną)
  • 3 pełne łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • opcjonalnie jajko

Masło orzechowe mieszamy z cukrem- łyżką lub ręką (jeśli jest to zwykle masło to najlepiej robić to mikserem). Dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto. Jeśli nie będzie chciało się kleić dodajemy więcej masła lub jajko. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Formujemy dowolne kształty lub przekładamy do foremki u mnie (link). Jeśli nie używacie foremki to wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy na 10-15 minut na 180 stopni. Ciastka powinny się zarumienić pilnujcie, żeby się nie spaliły! Im grubsze ciasteczka tym dłużej muszą poleżeć w piekarniku.

DSC_6328DSC_6347DSC_6349DSC_6375DSC_6368

Zapraszam na mój Instagram: ms._fobia

oraz Facebook: Msfobiablog

oraz snapchat: emilion3 (gdzie zawsze z wyprzedzeniem będziecie wiedzieć co dla Was szykuję).

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s