Składniki:
- 250g serka twarogowego chudego/ 1 cup low fat cottage cheese
- ½ szklanki mocnej kawy (ostudzonej)/ ½ cup espresso, cooled to room temperature
- łyżka brązowego cukru/ 2 tbsp sugar
- opcjonalnie aromat u mnie o smaku maślane ciastka/ ½ teaspoon pure vanilla extract
Mieszamy wszystkie składniki, aż do połączenia i uzyskania gładkiej masy. Tak naprawdę lody są gotowe do spożycia lub możemy przełożyć je do półokrągłych foremek i wstawić na godzinę do zamrażalnika.
In a large bowl, stir together all of the ingredients. Spoon the mixture into an ice cube tray or silicone cube mold. Freeze until solid. Enjoy!
Często pytacie mnie o kaloryczność dań, więc postanowiłam ją od teraz dodawać do przepisów. Z podanego przepisu wychodzą dwie porcje lodów.
Porcja:
Kalorie/Calories: 127kcal
Tłuszcz/Fat: 2g
Węglowodany/Carbohydrates: 10g
Białko/Protein: 21g
Tak wyglądają lody po zamrożeniu. Kubek znajdziecie tutaj: GRL PWR.
Zapraszam na mój Instagram: ms._fobia
Facebook: Msfobiablog
oraz snapchat: emilion3
Możesz podać konkretną nazwę serka którego użyłaś, niektóre sa kwaskowate obawiam się że może nie być słodkie jak zrobię z byle jakiego ;(
PolubieniePolubienie
Ja użyłam tego z Lidla 🙂
PolubieniePolubienie
Czy to taki niebieski serek twarogowy (7,5% tłuszczu bodajże), czy zwykły serek wiejski? Może trochę idiotyczne pytanie, ale zmyliła mnie nazwa angielska :>
PolubieniePolubienie
serek twarogowy chudy 🙂
PolubieniePolubienie
Nigdy bym na to nie wpadła…aż musiałam kilka razy przeczytać ten przepis, czy aby na pewno wystarczy tutaj tylko kawa, twaróg i wymieszanie wszystkiego 😀
PolubieniePolubienie
Proste przepisy są najlepsze 🙂
PolubieniePolubienie